KAKAOVÝ PERNÍK S HRUŠKAMI

Dnes mám pro vás další podzimní recept s hruškami a protože miluji perníkové koření, volba byla jasná. Tenhle kakaový perník zvládnete upéct raz dva a odpoledne už si ho můžete vychutnávat u kávičky nebo hrnku čaje.
 

IMG_3893


Ingredience:
(na plech o velikosti 20x20 cm):

200 g jemně mleté špaldové mouky
1 vejce
80 ml oleje
3/4 balení kypřícího prášku do perníku
1-2 lžíce kakaa
200 ml rostlinného mléka
2-3 lžíce kokosového cukru
3 středně velké hrušky
kokosový olej (na vymazání)
3 lžíce špaldové mouky na obalení hrušek


Postup:


Mouku vsypte do mís kuchyňského robotu KitchenAid, přidejte kypřící prášek a všechny ostatní suroviny kromě hrušek.
 
IMG_3839
 
Pomocí plochého šlehače vyšlehejte vláčné těsto a vlijte jej do kokosovým olejem vymazané formy.
 
IMG_3843
 
Pokud by se vám zdálo těsto moc husté, přidejte ještě trochu mléka. Hrušky oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte je na větší kousky.
 
IMG_3844
 
Kousky hrušek obalte v mouce, aby vám při pečení neklesly na dno. Takto obalenými hruškami ozdobte vršek těsta a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 25-30 minut.
 
IMG_3911

 

Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.


 

 

 

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít