KAKAOVÝ PERNÍK S HRUŠKAMI

Moučníky a dezerty
02 října 2017

Dnes mám pro vás další podzimní recept s hruškami a protože miluji perníkové koření, volba byla jasná. Tenhle kakaový perník zvládnete upéct raz dva a odpoledne už si ho můžete vychutnávat u kávičky nebo hrnku čaje.
 

IMG_3893


Suroviny  (na plech o velikosti 20x20 cm):

  • 200 g jemně mleté špaldové mouky
  • 1 vejce
  • 80 ml oleje
  • 3/4 balení kypřícího prášku do perníku
  • 1-2 lžíce kakaa
  • 200 ml rostlinného mléka
  • 2-3 lžíce kokosového cukru
  • 3 středně velké hrušky
  • kokosový olej (na vymazání)
  • 3 lžíce špaldové mouky na obalení hrušek

Postup

Mouku vsypte do mís kuchyňského robotu KitchenAid, přidejte kypřící prášek a všechny ostatní suroviny kromě hrušek. Pomocí plochého šlehače vyšlehejte vláčné těsto a vlijte jej do kokosovým olejem vymazané formy. Pokud by se vám zdálo těsto moc husté, přidejte ještě trochu mléka. Hrušky oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte je na větší kousky. Kousky hrušek obalte v mouce, aby vám při pečení neklesly na dno. Takto obalenými hruškami ozdobte vršek těsta a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 25-30 minut.
 
 
IMG_3911

 

Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít