KAŠTANOVÝ CHEESECAKE

Moučníky a dezerty
12 října 2017

Podzim...chladno, sychravo... Neznám lepší čas na kaštanový cheesecake, který vám zaručeně zvedne náladu i v tom nejhorším nečase :-) Nezapomeňte použít ty nejkvalitnější ingredience, jako je přírodní vanilkové aroma nebo lusk, crème fraîche a pravé máslové sušenky s vysokým obsahem másla.
 

dsc_0342


Suroviny (forma o průměru 20 - 25 cm):

  • 300 g máslových sušenek *
  • 80 g pekanových ořechů
  • 100 g másla
  • Půl lžičky vanilkové esence (ne umělé!)*
  • 550 g cream cheese
  • 180 g crème fraîche
  • 3 vejce
  • 3 žloutky
  • 140 g cukru krupice
  • 1 lžička vanilkového aroma
  • 170 g kaštanového pyré
  • 250 g vařených kaštanů


Servírování

  • Ořechy
  • Javorový sirup
  • Crème fraîche

*Přírodní vanilkové aroma kupuji v prodejně Marks and Spencer, ale dá se sehnat i v bio obchodech. Nahradit se dá také jednoduše vanilkovým luskem . Rovněž máslové sušenky do tohoto receptu doporučuji použít ty, co prodávají v obchodě Marks and Spencer. Podle mě jsou bezkonkurenční. :-)
 


Postup:

Sušenky a ořechy rozdrťte na jemno. (použít můžete food processor KitchenAid nebo sekáček) Máslo rozehřejte, kápněte do něj půl lžičky vanilky a smíchejte se sušenkovým základem. 
Napěchujte do formy (pokud máte menší formu, můžete udělat okraje) a dejte do lednice vychladit. Troubu si předehřejte na teplotu 180 stupňů. V míse kuchyňského robotu KitchenAid mixujte pomocí plochého šlehače krémový sýr, dokud nebude hezky hladký (trvá to asi minutu). Postupně přidávejte jedno vejce po druhém, a poté také žloutky. Až bude směs spojená, přidejte crème fraîche. Postupně začněte přidávat cukr (asi na třikrát). Nakonec přidejte pyré a na jemno nasekané kaštany.Formu s korpusem vyndejte z lednice, nalijte do ni směs a dejte do trouby péct.
Pečte cca 1 hodinu, a pokud by se po této době cheesecake ještě klepal uprostřed, vypněte troubu, pootevřete ji a nechejte cheesecake ještě  30 minut dojít.

Poté dort vyndejte, nechejte zchladnout a sundejte postranní část formy. Až vychladne, vložte jej do lednice. Nejlépe chutná druhý den. :-)
Každý kousek před servírováním na talířku ozdobte smetanou, ořechy a lehce polijte javorovým sirupem.

 

 

dsc_0319

 Recept pro Vás vytvořila Ivana Jindřichová z blogu „Cat & Cook“ http://catandcook.cz

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít