KEFÍROVÁ BUCHTA
Možná si říkáte, proč zrovna recept na obyčejnou kefírovou buchtu, kterých jsou na internetu mraky... Tento je totiž ověřený "ze všech světových stran", a kdo kefírovou buchtu podle tohoto receptu někdy připravoval, vždy si výsledek velice chválil a byl maximálně spokojen. Věřím tedy, že budete spokojení i vy.
Suroviny
- 2 vejce
- 3 lžíce kvalitního kakaa
- citronová kůra
- 200 ml kefíru nebo bílého jogurtu
- 1/2 hrníčku mléka (dát jen podle potřeby, někdy stačí pouze několik lžic)
- půl hrnku oleje
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek hladké mouky
- prášek do pečiva
- vanilka (z lusku nebo lžička extraktu)
Postup
Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Všechny suroviny smíchejte v míse kuchyňského robotu KitchenAid pomocí plochého šlehače, dokud nevznikne hladké jednolité těsto. Hotové těsto rovnoměrně nalijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte asi 30 min. při teplotě 180 stupňů.Po upečení ozdobte citronovou polevou: šťávu z 1 vymačkaného citronu (vymačkat můžete pomocí příslušenství na odšťavování citrusů "JE") smíchejte v míse s moučkovým cukrem. Množství použitého cukru závisí na množství vymačkané šťávy z citronu. Nejspolehlivější je za stálého míchání přisypávat cukr po malých dávkách tak dlouho, až je směs vláčná a dělá vlnky, když ho necháte stékat ze stěrky. Hotovou polevou ozdobte korpus, a nechejte před krájením chvíli ztuhnout.