KEFÍROVÁ BUCHTA

Moučníky a dezerty
09 srpna 2016

Možná si říkáte, proč zrovna recept na obyčejnou kefírovou buchtu, kterých jsou na internetu mraky... Tento je totiž ověřený "ze všech světových stran", a kdo kefírovou buchtu podle tohoto receptu někdy připravoval, vždy si výsledek velice chválil a byl maximálně spokojen. Věřím tedy, že budete spokojení i vy.
 



Suroviny

  • 2 vejce
  • 3 lžíce kvalitního kakaa
  • citronová kůra
  • 200 ml kefíru nebo bílého jogurtu
  • 1/2 hrníčku mléka (dát jen podle potřeby, někdy stačí pouze několik lžic)
  • půl hrnku oleje
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • prášek do pečiva
  • vanilka (z lusku nebo lžička extraktu)


Postup

Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Všechny suroviny smíchejte v míse kuchyňského robotu KitchenAid pomocí plochého šlehače, dokud nevznikne hladké jednolité těsto. Hotové těsto rovnoměrně nalijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte asi 30 min. při teplotě 180 stupňů.Po upečení ozdobte citronovou polevou:  šťávu z 1 vymačkaného citronu (vymačkat můžete pomocí příslušenství na odšťavování citrusů "JE") smíchejte v míse s moučkovým cukrem. Množství použitého cukru závisí na množství vymačkané šťávy z citronu. Nejspolehlivější je za stálého míchání přisypávat cukr po malých dávkách tak dlouho, až je směs vláčná a dělá vlnky, když ho necháte stékat ze stěrky. Hotovou polevou ozdobte korpus, a nechejte před krájením chvíli ztuhnout.

 

SONY DSC

Dobrou chuť! :-)

Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít