KEFÍROVÉ LÍVANEČKY
Ráda bych se s vámi podělila o recept na lívance, které zbožňuje má dcera. Zkoušela jsem spoustu receptů včetně kváskových a spousty dalších... Byly všechny sice moc dobré, ale největší úspěch mají prostě kefírové! :-)
Suroviny
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek kefíru nebo podmáslí
- 1 lžička cukru krupice
- 2 vejce...žloutky a bílky zvlášť
- špetka soli 1,5 lžičky jedlé sody
- tuk na pečení
- zavařenina nebo povidla
- zakysaná smetana nebo ovoce na dozdobení....
Postup
Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid nalijte kefír, přidejte žloutky a pomocí balónové metly rozšlehejte dohladka. Přisypejte mouku se solí a jedlou sodou a nakonec opatrně vmíchejte pevný sníh z bílků (rovněž vyšlehaný pomocí balónové metly). Z hladkého těsta lžičkou odebírejte vždy malé množství a na pánvi tvořte malé lívance. Opékejte z obou stran dozlatova. Ozdobte dle libosti a chuti, například sezónním ovocem, domácí zavařeninou a zakysanou smetanou.
Dobrou chuť! :-)
Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.