KOKOSOVÉ MANGO ŘEZY
Moučníky a dezerty
09 září 2025

Suroviny
Na korpus
- 3 vajíčka
- 80 g kryštálového cukru
- 60 g hladkej múky
- 30 g strúhaného kokosu
- 15 g kakaa
- 1 lžička kypriaceho prášku do pečiva
- maslo a kokos na vysipanie formy
Na krém
- 200 g mascarpone
- 200 g krémového syra
- 100 ml smotany na šľahanie
- 50 g práškového cukru
- 30 g strúhaného kokosu
Na mango želé
- 200 ml mangové pyré
- 100 ml vody
- 40 g zlatého klasu
- 30 g kryštálového cukru
- 2 - 3 veĺké mangá na ozdoobu
Postup
Vajíčka vyšlaháme naraz s cukrom do hustej nadýchanej peny. Zĺahka promiešame prosiatu múku s kakaom a kypriacim praškom. Pridáme kokos a všetko spojíme. Cestom naplníme formu (20 x 30 m) ktorů sme vopred vymazali maslom a vysypali kokosom. Korpus pečieme pri teplote 170 stupňou približně 20 minút.
Na krém si spolu vyšľaháme mascarpone s krémovým syrom a práškovým cukrom. Nakoniec primiešame kokos a krém natrieme na upečený vychladnutý korpus. Navrch ozdobne uložíme plátky očišteného manga a zalijeme ich vlažným mangovým ,,želé!. To si propravíme tak, že zlatý klas s cukrom rozmiešame dohladka s mangovým pyré zriedeným s vodou. Za stáleho miešania privedieme k varu a odstavíme. Premiešavame kým želatina vychladne a natrieme ju na mango. Koláč necháme stuhnúť na pár hodin v chladničke, Ideálně aj celú noc. Nakrájame ho na kúsky a podávame. Dobrú chuť :)

Recept pro vás připravila Veronika Bušová
Video recept najdete na našen Instagramu.