Od 8. 9. - 14. 9. nakupujte se slevou 20 % s kódem ZARI20
Nevztahuje se na zboží ve slevě, Výhodný nákup a Outlet

KOKOSOVÉ MANGO ŘEZY

Moučníky a dezerty
09 září 2025



Suroviny
Na korpus

 
  • 3 vajíčka
  • 80 g kryštálového cukru
  • 60 g hladkej múky
  • 30 g strúhaného kokosu
  • 15 g kakaa
  • 1 lžička kypriaceho prášku do pečiva
  • maslo a kokos na vysipanie formy

Na krém
 
  • 200 g mascarpone
  • 200 g krémového syra
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 50 g práškového cukru
  • 30 g strúhaného kokosu

Na mango želé
 
  • 200 ml mangové pyré
  • 100 ml vody 
  • 40 g zlatého klasu
  • 30 g kryštálového cukru
  • 2 - 3 veĺké mangá na ozdoobu

Postup

Vajíčka vyšlaháme naraz s cukrom do hustej nadýchanej peny. Zĺahka promiešame prosiatu múku s kakaom a kypriacim praškom. Pridáme kokos a všetko spojíme. Cestom naplníme formu (20 x 30 m) ktorů sme vopred vymazali maslom a vysypali kokosom. Korpus pečieme pri teplote 170 stupňou približně 20 minút. 
Na krém si spolu vyšľaháme mascarpone s krémovým syrom a práškovým cukrom. Nakoniec primiešame kokos a krém natrieme na upečený vychladnutý korpus. Navrch ozdobne uložíme plátky očišteného manga a zalijeme ich vlažným mangovým ,,želé!. To si propravíme tak, že zlatý klas s cukrom rozmiešame dohladka s mangovým pyré zriedeným s vodou. Za stáleho miešania privedieme k varu a odstavíme. Premiešavame kým želatina vychladne a natrieme ju na mango. Koláč necháme stuhnúť na pár hodin v chladničke, Ideálně aj celú noc. Nakrájame ho na kúsky a podávame. Dobrú chuť :)



Recept pro vás připravila Veronika Bušová
Video recept najdete na našen Instagramu. 


 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít