KŘUPAVÉ PŠENIČNO - ŽITNÉ PLACKY S ČESNEKEM

Domácí pečivo
25 září 2019

Čerstvé domácí pečivo je u nás základ spokojené domácnosti :-) Kdo by také nemiloval tu vůni, která se line z trouby po celé kuchyni a ten úžasný pocit, když se zakousnete do čerstvého pečiva s křupavou kůrkou :-) Ráda zkouším nové kombinace, tvary, do těsta přidávám také různá semínka či bylinky a dnes mám pro vás recept na křupavé pšenično - žitné placky s konopným semínkem ovoněné česnekem :-)
 

IMG_8293


Suroviny(10 ks): 

Na kvásek

  • 10 g vlažné vody
  • 15 g čerstvého droždí
  • 1 lžíce hladké mouky

Na těsto

  • 200 g žitné mouky
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g vlažné vody
  • 50 g kysané smetany
  • 60 g rozpuštěného sádla
  • 2 stroužky česneku prolisovaný/utřený
  • 2 lžíce konopného semínka (můžete přidat i jiná semínka dle svých preferencí)
  • 2 lžičky soli


Postup

Nejdříve si z uvedených surovin připravte kvásek. V míse kuchyňského robotu KitchenAid vše smíchejte pomocí balónové metly a nechejte chvíli odpočívat na teplém místě. 
V druhé míse si mezitím připravte všechny suroviny na těsto a přidejte vzešlý kvásek. Vše nechejte robot asi 10 min. zpracovávat pomocí hnětacího háku. Zpracované těsto pak nechejte hodinku kynout. Po vykynutí rozdělte na 10 stejných částí. Pomocí dlaně tvarujte placičky a tupou stranou nože vytvořte zářezy.
Takto připravené placky přesuňte na plech s pečícím papírem a nechejte ještě 20 min. dokynout. Pečte v troubě vyhřáté na 220 stupňů asi 15 min.
 

 

IMG_8295

Nejlépe chutnají jako příloha ke krémové polévce :-)


Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření

 

 



Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít