LA MIA MILLEFOGLIE

Italskou varinatu tradičního francouzského dezertu pro vás připravil Andrea Ena z restaurace „Sapori Italiani“. Jedná se o vrstvený dezert z lístkového těsta doplněný krémem a ovocem. 

https://www.utaliana.sk/

 

 

Ingredience:

4 žloutky
150 g třtinového cukru
70 g hladké mouky
500 ml mléka
250 ml smetany
50 g práškového cukru
1 vanilkový lusk
citronová kůra
300 g listové těsto

 

Postup:

Postupové video ZDE

V míse si metličkou vyšleháme žloutky s cukrem.

Mezi tím si v kastrůlku ohřejeme mléko s vydlabaným vanilkovým luskem (můžeme povařit i prázdný lusk) a nastrouhanou citronovou kůrou. Vařící mléko odstavíme z plotny a vyjmeme lusk. Mléko nalejeme přes sítko pomalu do ušlehané vaječné směsí a metličkou spojíme dohromady včetně mouky.

Směs vrátíme na plotnu a za stálého míchání ohřejeme ideálně na teplotu 82°C. Necháme vychladnout, přičemž občas promícháme.

Lístkové těsto rozválíme na 3 stejné díly ve tvaru pruhu. Každý díl jemně propícháme vidličkou a posypeme troškou třtinového cukru. Pečeme asi 15min. na 200°C.

V robotu vyšleháme smetanu s práškovým cukrem. Vyšlehanou smetanu a vychladlý krém spojíme dohromady.

Na první pruh naneseme krém, přiložíme druhý pruh a znovu potřeme krémem.

Položíme třetí pruh těsta, který posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme čerstvým ovocem nebo ovocným rozvarem.

Doporučuji konzumovat ještě týž den, aby byl dezert krásně křupavý. Buon appetito! :-)


 

Přístroje použité v receptu:

Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.magnumhome.cz/kuchynske-spotrebice/kuchynske-roboty-a-prislusenstvi/kuchynske-roboty

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít