LA MIA MILLEFOGLIE
Italskou varinatu tradičního francouzského dezertu pro vás připravil Andrea Ena z restaurace „Sapori Italiani“. Jedná se o vrstvený dezert z lístkového těsta doplněný krémem a ovocem.
Ingredience:
4 žloutky
150 g třtinového cukru
70 g hladké mouky
500 ml mléka
250 ml smetany
50 g práškového cukru
1 vanilkový lusk
citronová kůra
300 g listové těsto
Postup:
V míse si metličkou vyšleháme žloutky s cukrem.
Mezi tím si v kastrůlku ohřejeme mléko s vydlabaným vanilkovým luskem (můžeme povařit i prázdný lusk) a nastrouhanou citronovou kůrou. Vařící mléko odstavíme z plotny a vyjmeme lusk. Mléko nalejeme přes sítko pomalu do ušlehané vaječné směsí a metličkou spojíme dohromady včetně mouky.
Směs vrátíme na plotnu a za stálého míchání ohřejeme ideálně na teplotu 82°C. Necháme vychladnout, přičemž občas promícháme.
Lístkové těsto rozválíme na 3 stejné díly ve tvaru pruhu. Každý díl jemně propícháme vidličkou a posypeme troškou třtinového cukru. Pečeme asi 15min. na 200°C.
V robotu vyšleháme smetanu s práškovým cukrem. Vyšlehanou smetanu a vychladlý krém spojíme dohromady.
Na první pruh naneseme krém, přiložíme druhý pruh a znovu potřeme krémem.
Položíme třetí pruh těsta, který posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme čerstvým ovocem nebo ovocným rozvarem.
Doporučuji konzumovat ještě týž den, aby byl dezert krásně křupavý. Buon appetito! :-)
Přístroje použité v receptu:
Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l: https://www.magnumhome.cz/kuchynske-spotrebice/kuchynske-roboty-a-prislusenstvi/kuchynske-roboty