LEDOVÉ KOKOSKY S ČOKOLÁDOU
Moučníky a dezerty
25 prosince 2016
Také se vám stáváte, že máte během dne chuť na něco malého, sladkého a zároveň zdravého? Tak tyhle kokosky můžete rozhodně mlsat bez výčitek!
Trochu jsem se inspirovala u Sarah Wilson a její knihy "Sladký život bez cukru". Ve své knize totiž doporučuje na mlsání neslazený strouhaný nebo sušený kokos, kokosové vločky nebo kokosový olej.
Zkusila jsem tedy spojit všechny ingredience dohromady a vytvořila tyto ledové kokosky. Můžete si jich udělat udělat kolik chcete, jakmile přepadnete chuť na nějaké dobro, jednoduše dosáhnete do mrazáku a je to.
Suroviny (12 kousků)
- 200 g strouhaného kokosu
- 3 vrchovaté lžíce kokosového oleje 150-200 ml kokosového mléka
- 3 lžíce nepraženého kakaa
- stévie (dle chuti)
Postup
Do food procesoru KitchenAid nasypejte strouhaný kokos, přidejte lžíci kokosového oleje a postupně vše začněte mixovat. Během mixování přilévejte kokosové mléko a mixujte, dokud se nevytvoří jemná hmota. Kokosovou hmotu vtlačte do připravených silikonových formiček (např. na muffiny). V hrnci rozehřejte 2-3 lžíce kokosového oleje, přidejte kakao, stévii a vše pořádně promíchejte. Rozpuštěnou čokoládu nalijte opatrně na vršek kokosové hmoty, formičky nechte ztuhnout v mrazáku a máte.