MANDLOVÉ MLÉKO S VANILKOU A KAROBEM
Vy si ještě nevyrábíte rostlinné mléko doma?
Chcete ve svém jídelníčku nahradit tradiční kravské mléko? Zdravou rostlinnou alternativu si můžete připravit sami doma a za pár sekund!
![[#Beginning of Shooting Data Section] Nikon D3X 2009/12/07 17:03:26.16 World Time: UTC+1, DST:ON Lossless Compressed RAW (14-bit) Image Size: L (6048 x 4032), FX Lens: 85mm F/2.8D Artist: Copyright: Focal Length: 85mm Exposure Mode: Manual Metering: Matrix Shutter Speed: 1/60s Aperture: F/6.7 Exposure Comp.: 0EV Exposure Tuning: ISO Sensitivity: ISO 100 Optimize Image: White Balance: Auto, A1, 0 Focus Mode: Manual AF-Area Mode: Single AF Fine Tune: OFF VR: Long Exposure NR: OFF High ISO NR: OFF Color Mode: Color Space: Adobe RGB Tone Comp.: Hue Adjustment: Saturation: Sharpening: Active D-Lighting: OFF Vignette Control: OFF Auto Distortion Control: Picture Control: [NL] NEUTRAL Base: [NL] NEUTRAL Quick Adjust: - Sharpening: 5 Contrast: 0 Brightness: 0 Saturation: 0 Hue: 0 Filter Effects: Toning: Flash Mode: Flash Exposure Comp.: Flash Sync Mode: Colored Gel Filter: Map Datum: Image Authentication: OFF Dust Removal: Image Comment: [#End of Shooting Data Section]](/getmedia/a894b851-9ea3-4e92-b2a8-8fb5714b045a/mandlove_mleko_karob-683x1024.jpg.aspx)
Ingredience:200 g loupaných mandlí
500 ml vody
1 vanilkový lusk
lžíce karobu
lžíce rýžového sirupu
Postup:
Mandle vsypte do větší sklenice, zalijte je vodou a nechte přes noc odstát.
Druhý den mandle zceďte a vsypte do nádoby Vašeho mixéru. Přidejte vodu, semínka z vanilkového lusku, lžíci karobu a rýžový sirup, a mixujte postupně od nejnižších otáček až po ty nejvyšší. V případě použitého mixéru Power Plus na program "tříšť".
Vzniklé mléko můžete rovnou konzumovat, nebo jej můžete přecedit přes sítko, abyste eliminovali drť v nápoji a získali tak pouze čisté mléko.
Díky použitým ingrediencím má výsledný nápoj nízký glykemický index. Pokud se vám však zdá málo sladký, můžete rýžový sirup nahradit medem nebo třtinovým cukrem.
Přejeme zdravé a zábavné mixování :-)