MANGOVÁ PĚNA S OVOCEM

Lehkou mangovou pěnu můžete vyrobit přímo z rozmixovaného manga, nebo z dostupného mangového pyré. Recept je lehký, pudinkové konzistence dosáhnete přidáním želatiny, která je skvělým pomocníkem při doplňování kolagenu do našich kloubů. :-) Příprava je velmi jednoduchá, tak hurá na to! :-)
 

mangova pena_od Drahomíra Peterky zdroj_kitchenaid.cz

 

Ingredience:

1. vrstva

1 kelímek (200 g) bílého jogurtu s nižším obsahem tuku 
150 g zakysané smetany
2 x vanilkový cukr
Šťáva z půlky limety + kůra (omytá)
1 dkg plátkové želatiny
2 x vanilkový lusk (pro estetické doplnění receptu)


2. vrstva

180 g šlehačky 33 % ušlehané
180 g bílý jogurt
Mango pyré 180 g (cca půlka manga)
80 g cukr krupice
2 x vanilkový cukr
1,5 dkg (3 plátky) želatiny



Sypání tzv. crumbel (krembl):

(PRO BEZLEPKOVOU VERZI VYNECHAT NEBO NAHRADIT HLADKOU MOUKU BEZLEPKOVOU SMĚSÍ!)

200 g hladká mouka
50 g cukr krupice
20 g kakao
130 g studeného másla
Špetka mořské soli

 



Postup: 

Pro přípravu první vrstvy smíchejte všechny suroviny kromě želatiny.

Mayonnaise_6731
 

Tu si předem namočte do studené vody, slijte ¾ části vody a poté ještě ve zbylé části vody nechejte rozpustit 1 minutu v mikrovlnné troubě (aby nebyly vidět vlásečnice), pak ji teprve můžete přidat do směsi. Z vanilkových lusků vyškrábejte semínka, která následně také přimíchejte do směsi.
 

The_Wire_Wisk_7182
 

Vše zpracovávejte v míse kuchyňského robotu KitchenAid pomocí plochého šlehače nebo pomocí balónové metly. Hotovou směs nalijte do ½ objemu formy a nechejte zatuhnout v lednici cca 20 minut. (zkouška zmáčknutí prstem - směs musí pérovat). :-)

Speciální tip: Naučte se pracovat s želatinou. Není to těžké, je jen potřeba ji hlídat během rozpouštění v mikrovlnce (cca 1 minuta). Získáte tak šikovného pomocníka, který bude držet tvar jakéhokoli pokrmu a navíc také je prospěšný zdraví. :-) Želatina je běžně dostupná v každém supermarketu, kupujte plátkovou, která je průzračnější a lépe se s ní pracuje.
 

Pastry_Cream_7174
 

Druhá vrstva: Opět smíchejte v míse kuchyňského robotu KitchenAid všechny uvedené suroviny, poté přidejte rozpuštěnou želatinu z mikrovlnky a nakonec přidejte do tuha vyšlehanou šlehačku.
 

Gin_and_Tonic_Syllabub_7334
 

Gin_and_Tonic_Syllabub_7358
 

Tuto směs nalijte opatrně přes lžíci do formy na první vrstvu. Dejte opět ztuhnout do lednice, cca na 20 minut.
 

Pastry_Cream_7205
 

1
 

Podávejte vychlazené :-)

Pro ještě zajímavější efekt si můžete připravit sypání, tzv. crumble.

Všechny suroviny umístěte do mísy kuchyňského robotu KitchenAid a při nejnižších otáčkách nechejte zpracovávat do výsledné drobenky.
 

Cook_Like_a_Pro_Flat_Beater_6871
 

Těsto dejte vychladit do lednice na 20 minut.
 

Shortcrust_Pastry_6879
 

Po vyjmutí z lednice pak nadrobte na plech s pergamenovým papírem a dejte péct do trouby vyhřáté na teplotu 180 stupňů (zhruba 10 minut). Po upečení vyjměte z trouby a nechejte vychladnout. Ručně rozdrťte na požadované tvary.

Zdobit můžete čerstvým ovocem, malinami, ostružinami, mangem, mátou či lístky meduňky.
 

2
 


Recept pro vás připravil Drahomír Peterka, šéfcukrář a zástupce šéfa kuchyně hotelu Palace, který dlouho působil také v hotelu Alcron v Praze oceněném michelinskou hvězdou.

 



Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít