OŘECHOVÉ TYČINKY S BÍLKOVOU POLEVOU
Když jsem před pár dny listovala recepty ve svém kuchařském sešitě, najednou mi padl zrak na úplně zapomenutý recept, který mě okamžitě vrátil o několik roků zpátky, kdy jsme o vánocích u babičky toto cukroví tajně brali z komory…
...a o téhle nostalgii vlastně celé Vánoce jsou a proto je mám tak ráda! :-)
Ingredience:200 g mletých jader vlašských ořechů
200 g moučkového cukru
1 bílek
Poleva1 bílek z menšího vejce
100 g moučkového cukru
Šťáva z ½ citronu
Postup:
Jádra vlašských ořechů namelte pomocí sekáčku KitchenAid na jemno.
V míse kuchyňského robotu KitchenAid smíchejte namleté ořechy, cukr a bílek, a vypracujte v kompaktní hmotu.
Pracovní plochu si lehce posypejte moučkovým cukrem a vyválejte placku o šířce asi 3 mm.
Mezitím si zapněte troubu na 180 stupňů.
V kuchyňském robotu KitchenAid pomocí balónové metly vyšlehejte bílek s cukrem a citronovou šťávou do tuha - až se tvoří špičky.
Výslednou hmotu natřete na připravenou ořechovou placku.
Nakrájejte na tyčinky o velikosti 1-2 cm x 7 cm a opatrně přeneste na plech pokrytý pečícím papírem.
Pečte 8 minut na 180 stupňů a potom sušte asi 45 min. na 80 stupňů.
Hotovo :-)
Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.