OŘECHOVO - OVESNÉ KULIČKY
Ráda tvořím a zkouším novinky, a kdo mě zná, ví, že málokdy připravuji pokrmy podle stejných receptů. Ovšem výjimky potvrzují pravidlo, jako například tyto ořechovo - ovesné kuličky. Jsou totiž neodolatelně dobré, a proto si je připravujeme opakovaně k různým příležitostem.
U všech mých receptů používám snížené dávky cukru, neboť se snažím pracovat s přirozenou "sladkostí" použitých surovin. Proto, pokud máte rádi sladší pokrmy, přidejte cukr dle dle svého jazýčku.
Ingredience:
250 g hrozinek namočených přes noc (například v třešňovém likéru nebo bílém rumu)
150 ml mletých ořechů (mandle nebo lískové oříšky)
150 ml ovesných vloček (pro zdravější verzi) a nebo karamelové sušenky, piškoty
1 vrchovatá lžíce mletého kokosu
1 lžíce kvalitního kakaa
1 lžíce jemně mleté čokolády
50 g rozpuštěného másla (případně kokosový olej)
Postup:
V sekáčku KitchenAid nasekejte na jemno hrozinky, ořechy a ovesné vločky a vše zpracujte v jednotvárnou hmotu.
Výborně chutná také varianta se sušenkami Lotus, kterými můžete nahradit ovesné vločky, pokud je nemáte rádi.
Pokud je hmota moc hustá nebo netvárná přidejte likér či vodu, pokud je naopak řídká, přidejte trochu mletých ořechů nebo vloček.
Z takto připravené hmoty pak tvarujte kuličky, které následně obalte v kokosu, oříšcích nebo kakau.
Nechte odpočívat v chladu a pokud vydržíte, tak ochutnávejte až po jednodenním odležení v ledničce.
Dobrou chuť!
Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření
Přístroje použité v receptu: