OŘECHOVO - OVESNÉ KULIČKY (RAW)

Ráda tvořím a zkouším novinky, a kdo mě zná, ví, že málokdy připravuji pokrmy podle stejných receptů. Ovšem výjimky potvrzují pravidlo, jako například tyto ořechovo - ovesné kuličky. Jsou totiž neodolatelně dobré, a proto si je připravujeme opakovaně k různým příležitostem.

U všech mých receptů používám snížené dávky cukru, neboť se snažím pracovat s přirozenou "sladkostí" použitých surovin. Proto, pokud máte rádi sladší pokrmy, přidejte cukr dle dle svého jazýčku.

 

IMG_945011 
 

Ingredience:

250 g hrozinek namočených přes noc (například v třešňovém likéru nebo bílém rumu)

150 ml mletých ořechů (mandle nebo lískové oříšky)

150 ml ovesných vloček (pro zdravější verzi) a nebo karamelové sušenky, piškoty

1 vrchovatá lžíce mletého kokosu 

1 lžíce kvalitního kakaa

1 lžíce jemně mleté čokolády

50 g rozpuštěného másla  (případně kokosový olej)
 


Postup:


V sekáčku KitchenAid nasekejte na jemno hrozinky, ořechy a ovesné vločky a vše zpracujte v jednotvárnou hmotu.

Výborně chutná také varianta se sušenkami Lotus, kterými můžete nahradit ovesné vločky, pokud je nemáte rádi.
 

IMG_9429
 

Pokud je hmota moc hustá nebo netvárná přidejte likér či vodu, pokud je naopak řídká, přidejte trochu mletých ořechů nebo vloček.
 

IMG_9452
 

Z takto připravené hmoty pak tvarujte kuličky, které následně obalte v kokosu, oříšcích nebo kakau.

Nechte odpočívat v chladu a pokud vydržíte, tak ochutnávejte až po jednodenním odležení v ledničce.

 

Dobrou chuť!




Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife

Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření

 

Přístroje použité v receptu:

Sekáček KitchenAid 



Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít