OŘECHY PLNĚNÉ KRÉMEM

Do vánoc sice zbývá ještě docela dost času, nicméně já jsem s přípravami začala trochu dříve a zpříjemnila si adventní čas typickým vánočním cukrovím - plněnými ořechy :-) Pokud jste kouzlu tohoto cukroví propadli stejně jako já, připravte si je ke kávičce v adventní neděli nebo jimi potěšte v "mikulášském balíčku".
 

dsc_0075
 

Vánoční cukroví je moje srdcovka. Jsem sice konzervativní, co se druhů týče, ale o to víc lásky dávám do každého kousku.

 


Ingredience:
(na 70 ks ořechů)

350 g hladké mouky
150 g cukru moučka
120 g vlašských ořechů
250 g másla
Van Houten kakao (volitelné)
Formičky na ořechy


Krém:

100 g másla
100 g moučkového cukru
40 g vlašských ořechůVan Houten kakao (volitelné)



Postup:

Mouku a cukr prosejte na vál. Přisypte na jemno namleté ořechy (já jsem použila svůj kuchyňský robot KitchenAid s krouhacím nástavcem a bubnem na mletí ořechů) a přidejte na plátky nakrájené máslo.

 

dsc_0102
 

Pokud chcete, aby vaše ořechy byly tmavé, přidejte dvě lžíce kvalitního kakaa. Špičkami prstů zpracujte těsto do pomyslné drobenky a poté ho spojte pomocí hrany dlaně.
 

dsc_0135
 

Vytvořte kouli a zabalte ji do dvou vrstev potravinové fólie. Takto připravené těsto by mělo odpočívat v lednici minimálně 2 hodiny, ale lepší je nechat ho přes noc.
 

dsc_0146
 

Troubu si předehřejte na 160 stupňů. Těsto napěchujte do formiček na ořechy. Nezapomeňte nechat prohlubeň na krém. Ořechy pečte v troubě asi 8 minut. Hotové ořechy ještě zatepla vyklepněte z formiček, nechte zchladnout a plňte krémem. Jsou ihned měkké, tudíž je nemusíte nechávat odležet.
 

dsc_0247
 

Krém:

Máslo pokojové teploty mixujte v kuchyňském robotu 7 minut jen samotné, dokud nenabude na objemu. Bude krásně nadýchané a světlé. Do másla pak přidejte cukr podle chuti a ořechy. Pokud máte světlé ořechy, hodí se tmavý krém. Přidejte tedy 4 lžíce kvalitního kakaa a promíchejte, dokud nebude krém hezky zabarvený. Krém naneste do zdobícího pytlíku s úzkou trezírovací špičkou a nastříkejte ho do ořechů. Pokud nemáte sáček, ořechy můžete promazat pomocí nože.
 

dsc_0067

dsc_0075


 Recept pro Vás vytvořila Ivana Jindřichová z blogu „Cat & Cook“ http://catandcook.cz/

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít