PAVLOVA JAKO ROLÁDA
Taky vám zbývá z toho neustálého pečení buchet tolik bílků? Pojďme je společně vrazit do téhle rolády.
Ingredience:Na roládu:
200g bílků
300g jemného krupicového cukru
2 lžičky kukuřičného škrobu
2 lžičky vinného octa
Na náplň:
3 smetany ke šlehání
ovoce podle chuti
Postup:
Bílky (pokojové teploty) začneme na velmi malé otáčky šlehat s cukrem a to až do rozpuštění cukru. Zkusíme mezi prsty, neměly by být cítit krystalky cukru.
Poté otáčky zvýšíme a vyšleháme pevný a lesklý sníh. Tento proces trvá 10-15 minut.
Nakonec vmícháme škrob a ocet.
Hmotu rovnoměrně a rychle rozetřeme na pečící papír na plech. Troubu si rozehřejeme na 200 stupňů na horkovzduch. Roládu vložíme do trouby a teplotu stáhneme na 160°C.
Pečeme asi půl hodiny.
Po upečení stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout.
Pak překlopíme na čistou utěrku, opatrně odstarníme pečící papír, natřeme ušlehanou smetanou a poklademe ovocem.
Pomocí utěrky pak srolujeme. Roládu dzdobíme na povrchu ovocem, jedlými květy nebo ušlehanou smetanou.
Základem úspěchu je správné našlehání a pak správné upečení.
Roláda má být křupavá na povrchu a vevnitř pěnová.
Recept pro Vás vytvořila Petra Burianová vítězka soutěže „Peče celá země 2020“