PAVLOVA JAKO ROLÁDA

Taky vám zbývá z toho neustálého pečení buchet tolik bílků? Pojďme je společně vrazit do téhle rolády.
 

   



Ingredience:

Na roládu:
200g bílků
300g jemného krupicového cukru
2 lžičky kukuřičného škrobu
2 lžičky vinného octa


Na náplň:
3 smetany ke šlehání
ovoce podle chuti

   


Postup:

Bílky (pokojové teploty) začneme na velmi malé otáčky šlehat s cukrem a to až do rozpuštění cukru. Zkusíme mezi prsty, neměly by být cítit krystalky cukru.
Poté otáčky zvýšíme a vyšleháme pevný a lesklý sníh. Tento proces trvá 10-15 minut.
Nakonec vmícháme škrob a ocet.

Hmotu rovnoměrně a rychle rozetřeme na pečící papír na plech. Troubu si rozehřejeme na 200 stupňů na horkovzduch. Roládu vložíme do trouby a teplotu stáhneme na 160°C.
Pečeme asi půl hodiny.

Po upečení stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout.
Pak překlopíme na čistou utěrku, opatrně odstarníme pečící papír, natřeme ušlehanou smetanou a poklademe ovocem.
Pomocí utěrky pak srolujeme. Roládu dzdobíme na povrchu ovocem, jedlými květy nebo ušlehanou smetanou.

Základem úspěchu je správné našlehání a pak správné upečení.
Roláda má být křupavá na povrchu a vevnitř pěnová.

   

Recept pro Vás vytvořila Petra Burianová vítězka soutěže „Peče celá země 2020“


 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít