PEČENÉ JAHODOVÉ DONUTY

Moučníky a dezerty
30 května 2025


Suroviny - donuty
 
  • 180 ml mlieka
  • 1/2 kocky droždia
  • 30 g másla
  • 60 g kryštálového cukru
  • 1 vajíčko
  • 360 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 40 g masla

Cukrová jahodová poleva
 
  • 300 g práškového cukru
  • 100 g jahodového džemu
  • 30 g mrazom sušených jahód zomletých na prach
  • mlieko podĺa potreby

Postup

Z mlieka, droždia, lyžice múky a lyžice cukru rozmiešame kvások, ktorý necháme 10 minút vykysnúť. V miske zmiešame múku, vajíčko, maslo a štipku soli a pridáme kvások. Cesto miesime hákom približně 10 minút, kým sa samo odliepa od okrajov misky. Ručně ho našponujeme a necháme približne 45 minůt prikryté vykysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche rozvaĺkáme na hrúbku 1 cm a vykrojíme donuty s dierou v strede. Necháme ich na plechu vykysnúť, pred pečením ich potrieme roztopeným maslom a pečieme pri teplote 170 stupňů krátko iba 10 minút, nesmú veĺmi zhnednúť, inak budú tvrdé. Vychladnuté donuty namáčame v poleve z vyšĺahaného cukru, džemu, mrazom sušených jahód rozmixovaných na prach  a mlieka. Móžeme ich posypať mrazom sušenými jahodami pre ešte intenzívnějšiu chuť. 



Recept pro vás připravila Veronika Bušová.
Video recept najdete na našem Instagramu.

 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít