PERNÍK ZE ŠPALDOVÉ MOUKY

Nejoblíbenější moučník mého manžela je „perník“. A já zase miluji vůni perníkového koření, proto si při pečení tohoto dezertu přijdeme oba na své :-) Navíc takto nádherně provoněný zůstane byt i několik hodin po upečení této dobroty, a příprava vám zabere sotva pár minut.
 

IMG_8422
 

Ingredinece: 
(Množství surovin na dortovou formu průměr 26 cm)

250 g špaldové mouky
100 g hladké mouky
 prášek do pečiva
1 lžíce koření do perníku
1 lžíce kvalitního kakaa
160 g krupicového cukru
1 vejce
1 vrchovatá lžíce meruňkové marmelády
250 ml polotučného mléka
100 ml oleje

 

Čokoládový krém:

100 g kvalitní čokolády
1 plátek másla
1 lžíce bílého jogurtu (3 - 4% tuku)


Na ozdobu:

bílá čokoláda rozpuštěná
nasekané mandle

meruňková marmeláda



 Postup: 

V míse kuchyňského robotu KitchenAid promíchejte mouku s práškem do pečiva a kakaem.
 


IMG_8399
 

V druhé míse smíchejte zbývající suroviny a důkladně prošlehejte.
 


IMG_8402
 

Po lžících pak postupně zašlehávejte sypkou směs. Výsledná směs by měla být krásně hladká a jednolitá. Těsto přelijte do dortové formy a pečte při teplotě 150-160 stupňů asi 40 min.
 

IMG_8431
 

Po upečení vyjměte z trouby a nechejte na mřížce vychladnout. Po vychladnutí rozkrojte podélně na dvě části, potřete marmeládou a poté obě části zase spojte.
 

IMG_8424
 

Připravte si čokoládový krém (ve vodní lázni rozpusťte kvalitní čokoládu s plátkem másla a lžící jogurtu), který navršte na povrch perníku, a ozdobte dle fantazie - třeba  bílou čokoládou a nasekanými mandlemi.
 

IMG_8421


 Dobrou chuť :-)

 

Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření


 

 

 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít