PERNÍK ZE ŠPALDOVÉ MOUKY

Moučníky a dezerty
24 února 2016

Nejoblíbenější moučník mého manžela je „perník“. A já zase miluji vůni perníkového koření, proto si při pečení tohoto dezertu přijdeme oba na své :-) Navíc takto nádherně provoněný zůstane byt i několik hodin po upečení této dobroty, a příprava vám zabere sotva pár minut.
 

IMG_8422
 

Suroviny
(Množství surovin na dortovou formu průměr 26 cm)

  • 250 g špaldové mouky
  • 100 g hladké mouky
  •  prášek do pečiva
  • 1 lžíce koření do perníku
  • 1 lžíce kvalitního kakaa
  • 160 g krupicového cukru
  • 1 vejce
  • 1 vrchovatá lžíce meruňkové marmelády
  • 250 ml polotučného mléka
  • 100 ml oleje

 

Čokoládový krém

  • 100 g kvalitní čokolády
  • 1 plátek másla
  • 1 lžíce bílého jogurtu (3 - 4% tuku)


Na ozdobu

  • bílá čokoláda rozpuštěná
  • nasekané mandle
  • meruňková marmeláda



 Postup

V míse kuchyňského robotu KitchenAid promíchejte mouku s práškem do pečiva a kakaem. V druhé míse smíchejte zbývající suroviny a důkladně prošlehejte. Po lžících pak postupně zašlehávejte sypkou směs. Výsledná směs by měla být krásně hladká a jednolitá. Těsto přelijte do dortové formy a pečte při teplotě 150-160 stupňů asi 40 min. Po upečení vyjměte z trouby a nechejte na mřížce vychladnout. Po vychladnutí rozkrojte podélně na dvě části, potřete marmeládou a poté obě části zase spojte. Připravte si čokoládový krém (ve vodní lázni rozpusťte kvalitní čokoládu s plátkem másla a lžící jogurtu), který navršte na povrch perníku, a ozdobte dle fantazie - třeba  bílou čokoládou a nasekanými mandlemi.
 

IMG_8421


 Dobrou chuť :-)

Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření

 

 


Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít