PERNÍKOVÁ VEJCE PRO KOLEDNÍKY

Moučníky a dezerty
23 března 2016

Teplé sluneční paprsky, delší den, květy v zahradě... Nalaďte se jarní náladou i u vás doma a upečte si jarní perníčky s velikonočním motivem! Zachutnají vám jak k ranní kávičce tak k čaji o páté. Navíc je to příjemná obměna vajec vařených natvrdo, a jistě s nimi u koledníků zabodujete!
 

IMG_883411


 Suroviny

  • 200 g hladké mouky
  • 150 g špaldové mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 kávová lžička jedlé sody
  • 1 lžička kakaa
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 50 g změklého tuku (použila jsem „heru“)
  • 100 g medu
  • 2 vejce
  • 1 bílek na potření po upečení


Postup:

Všechny suroviny vložte do mísy kuchyňského robotu KitchenAid a zpracujte v krásné hladké těsto, které následně zabalte do fólie a nechejte ½ dne odležet v lednici. Pak už stačí nechat těsto chvíli povolit při pokojové teplotě, rozválet mezi dvěma fresh foliemi na plát o šíři 3-4 mm a vykrajovat vejce a další tvary dle své fantazie. Vykrojené tvary přesuňte na plech vystlaný pečicím papírem a vložte do trouby rozehřáté na 170 stupňů. Pečte přibližně na 8 min. Po vyjmutí z trouby potřete jemně vyšlehaným bílkem a ozdobte podle své fantazie.
 


IMG_8832
 

Perníčky není nutno nechat rozležet, jsou měkké ihned.

Dobrou chuť!
 

Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“.
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny. 

 


Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít