PIVNÍ PRECLÍKY

O víkendu jsem pekla bůček z bio farmy na bylinkách a pivu, a protože mi trochu piva zbylo, rozhodla jsem se k bůčku upéci také domácí pivní pečivo.
 

IMG_6698


Ingredience na 2 plechy: 

400 g polohrubé mouky
100 g hladké mouky
220 g světlého piva (pokojové teploty) 
30 g vlažné vody 
50 g rozpuštěného sádla 
½ kostky droždí (20g) 
5 g soli 
žloutek s lžící mléka na potření 
nemletý mák na posyp 

 

 

Postup:  


Z vlažné vody, droždí a 3 lžic hladké mouky umíchejte řídké těstíčko a nechejte vzejít. 

Přidejte zbytek surovin a pomocí hnětacího háku vypracujte tužší těsto (nechejte zpracovávat asi 10 min). Těsto pak nechejte asi hodinku kynout – svůj objem by mělo zdvojnásobit.

 

IMG_6667
 

IMG_6668

 

Vykynuté těsto rozdělte na bochánky. Pokud chcete menší preclíčky, rozdělte na 16 ks, pokud chcete aby vám více vynikla struktura preclíku rozdělte těsto na 8-10ks.

Vytvořené preclíky rozložte na plechy vystlané pečícím papírem a nechejte přibližně 30 min dokynout.
 


IMG_6670

 

Troubu si předehřejte na 230 stupňů, na dno trouby položte kastrůlek s vodou.

Preclíky potřete vajíčkem (vyšlehaným s mlékem) a posypejte mákem.

 

IMG_6672

 

Pečte 10-15 min. Po upečení přesuňte na mřížku a nechejte vychladnout.

 

IMG_6700
 


Dobrou chuť! :-)


Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap, programy celkové proměny. 


 

 

 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít