PIZZA CHLÉB
Recept na rychlou teplou večeři.
Neváhejte obětovat poslední kvasnice, stojí to za to.
Suroviny
Těsto
- 300g hladké mouky
- 1 sáček sušeného droždí (10g) nebo 1/2 kostky čerstvého droždí
- 200g vlažné vody
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička cukru krupice
- 1/2 lžičky soli
Nátěrka
- 1 zakysaná smetana
- 3 stroužky utřeného česneku
- špetka soli
- pepř
ostup
V robotu nebo ručně si zaděláme na kynuté těsto z uvedených ingrediencí.
Vypracované těsto dáme pod folii a necháme asi půl hodiny vykynout v teple. Po vykynutí těsto vyklopíme na pečící papír a rozválíme do kruhu.
Pizzu potřeme nátěrkou asi 3 cm od okraje. Poklademe tím, co už musí z lednice ven. Já použila čerstvý sýr a domácí nakládané kapie v oleji. Dobrá jsou rajčata, žampióny, pikantní klobáska.
Zahneme okraje, posypeme pizzu kořením a přetáhneme i s papírem na obrácený plech.
Necháme ještě 20 minut kynout. Pečeme na 180°C (střední poloha, horní-dolní ohřev) asi 55 minut.
Přeji dobrou chuť! ❤️ Vaše Petra
Recept pro Vás vytvořila Petra Burianová vítězka soutěže „Peče celá země 2020“