JABLEČNÉ MINIKOLÁČKY
Dnes bych se s vámi ráda podělila o můj oblíbený a především jednoduchý podzimní recept.
Jablka k tomuto ročnímu období neodmyslitelně patří, stejně jako příjemné rodinné posezení v teple domova u dobrého domácího moučníku.
Zkuste si tedy připravit koláčky podle tohoto receptu, a překvapte s nimi své přátele či rodinu - jsem si jistá, že sklidíte úspěch.
Jablečné minikoláčky:Těsto:
- 330g hladká mouka
- 200g másla pokojové teploty
- 150g moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 bal. vanilkového cukru
Náplň:
- jablek
- citrónová šťáva
- hnědý cukr
Na potření:
- vejce
Postup:
V míse kuchyňského robotu KitchenAid zpracujte všechny suroviny v těsto, a dejte do chladu asi na půl hodiny. Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky. Vložte do mísy, přidejte šťávu z citronu, cukr a zamíchejte. Těsto vyjměte z lednice, vyválejte na podložce a vykrájejte z něj úhledné kroužky. Na každý kroužek z těsta pak položte kousek jablka a přikryjte druhým kroužkem těsta (pro lepší efekt si můžete do vrchních kroužků z těsta vykrojit oblíbené tvary pomocí vykrajovátek - já mám pro tyto příležitosti v zásobě podzimní vzory :-) ). Na závěr potřete vyšlehaným vejcem a posypejte hnědým cukrem. Pečte na nepřilnavém pečícím plechu na sušenky KitchenAid v předehřáté troubě na 180°C, cca 15min. dozlatova. Díky nepřilnavé úpravě si nemusíte lámat hlavu s vymazáváním nebo vykládáním plechu pečícím papírem. Koláčky se v žádném případě nepřipečou.v
Dobrou chuť :-)
Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „tinajedoma“.
Bloggerku můžete sledovat také na Instagramu: https://www.instagram.com/tinajedoma/