Tipy na zimní stravování: praktické a zdravé snídaně a svačiny nejen na hory

Imunita a metabolismus dostávají v zimních měsících zabrat. Abyste si užili zimních radovánek bez starostí, připravte si zdravé svačiny a snídaně, které vás zahřejí a dodají energii po celý den. V následujících řádcích poradíme tipy, jak se v zimě stravovat a jak jídlo a pití zabalit.

Žena připravuje snídani a zalévá čaj konvicí KitchenAid
Začněte den vydatnou, ideálně teplou snídaní – lahodnou kaší a čajem.

Jaké jídlo si připravovat v zimě

Ať se chystáte lyžovat, běžkovat nebo na zimní turistiku, neměla by vám v batohu chybět vydatná svačina na cesty a něco teplého na zahřátí. Tělo totiž v zimě spotřebovává více energie a tekutin, a tak hladové snadněji prochladne. A přiznejme si, není nic lepšího než si vychutnat teplý čaj a křupavý toust v krajině plné kopců a výhledů.

Doplňovat energii byste měli pravidelně, nehledě na to, jestli máte hlad. V chladném období totiž žízeň a hlad pociťujeme méně. Energetické zásoby doplňte porcí bílkovin, sacharidů, vlákniny či superpotravin. Nezapomínejte ani na vitaminy – pokud slunce nesvítí, je zapotřebí doplnit vitamin D, dále vitaminy E, K a A.

Konvice a toustovač KitchenAid

Na snídani si připravte teplý toust a čaj.

Připravte si snídaně a svačiny, které zasytí a zahřejí

Den začněte teplou a vydatnou snídaní, která vám dodá až 25 % denního příjmu kalorií. Vychutnejte si třeba kaši s ořechy nebo celozrnný chléb namazaný domácí marmeládou. Naopak se vyhněte pojídání studeného ovoce, raději si z něj v mixéru KitchenAid připravte lahodné smoothie.

V toustovači si snadno a rychle připravíte také čerstvé a křupavé tousty. Spolehlivě opeče i chléb před chvíli vytažený z mrazáku, a tak na túru vyrazíte plní energie a s chutnou svačinou.

Během dne nezapomeňte pravidelně doplňovat tekutiny a energii. Jablečný čaj s měsíčkem a zázvorem si uvařte do nerezové termosky, ve které zůstane déle teplý. Důležitá je však také správná příprava čajů. Každý druh vyžaduje různou teplotu vody, díky které vynikne jeho chuť a aroma. S tím vám pomůže rychlovarná konvice KitchenAid s nastavitelnou teplotou ohřevu vody. Takže ať jste kdekoli, svůj oblíbený čaj si vychutnáte přesně tak, jak má být.

Plastové krabičky na jídlo Valira

Jídlo na cestách snadno přenesete a ohřejete v plastových krabičkách Valira.

Sportování vás brzy vyčerpá, a tak mějte po ruce vždy něco chutného v boxech na svačinu. Plastové krabičky na jídlo Valira mají praktické a bezpečné uzavírání, které zabrání vylití omáčky či polévky do batohu. Využít můžete také některou z potravinových termotašek, které jsou stvořené právě pro tyto krabičky. A co do nich dát? Na svačinu třeba bagetku s česnekovým máslem a rukolou a na oběd krémovou pórkovou polévku.

Na blogu Magnum Home pro vás máme spoustu receptů na snídaně, svačiny i obědy, kterými si zpestříte den a posílíte imunitu nejen v zimním období. Tak se inspirujte a vyrazte vstříc zimním radovánkám.

Zdroje fotografií: KitchenAid, Magnum Home

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít