RAKVIČKY S ČERSTVÝM OVOCEM

Videa Dorty a zákusky
16 června 2023
Recept na oblíbenou laskominu je tu. Naučte se péct křupavé rakvičky.
Jak na to? To vám ve videoreceptu prozradí cukráři z legendární brněnské Cukrárny Kolbaba.


 


 

Ingredience:

300 g cukr moučka
20 g vejce
100 g žloutků (cca z 5 vajec)
5 g vanilkový cukr




Postup:


Předehřejte troubu na 180 °C.

Vejce, žloutky a oba cukry vyšlehejte elektrickým šlehačem do husté bílé pěny. Zabere vám to zhruba 10 minut.
Pokud byste museli šlehat ručně, trvalo by to asi 40 minut, dokud není hmota opravdu pořádně napěněná a nenabude.

Formičky vymažte tukem a naplňte je do dvou třetin.
Poté rozložte formy na plech a dejte do předehřáté trouby.

Až rakvičky vyběhnou, ztlumte troubu na 140 °C a nechte je dosušit zhruba dalších 30 minut, aby byly uvnitř propečené a na povrchu světlé.

Rakvičky nechte trochu zchladnout ve formičkách a potom vyklopte.

Při podávání na ně nastříkejte vyšlehanou neslazenou šlehačkou cukrářským sáčkem s řezanou trubičkou.





Dobrou chuť!
 


Přístroje použité v receptu:
Kuchyňský robot KitchenAid 4,8l
 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít