RICOTTOVÉ KULIČKY

Vždy jsem si před svátky plánovala, co všechno budu péct, kdy začnu, jaké bude pořadí apod. Ale zároveň jsem také vždy měla v záloze pojistku v nepečeném cukroví, konkrétně v kuličkách.
To mi dodávalo klid v duši - pokud nic nestihnete, tak "upatlat" kuličky z piškotů se dá i na štědrý den, jedny obalíte v oříšcích, jedny v kokosu, jedny v kakau a máte hned tři druhy cukroví na stole. 
 A tato myšlenka mi vždy pomáhala zůstat v klidu, a to i tehdy, když moje perníčky byly tak tvrdé, že se hodily jen na ozdobu, všechny děti byly nemocné a já jsem měla pocit že nic nestihnu...  apod.
Samozřejmě že všichni víme, čteme a slyšíme, že vlastně o nic nejde, že to není o pečení a úklidu.... ale upřímně - na to my úplně kašleme a stresujeme se i nadále.
 Ovšem moje železná jistota, nepečené kuličky, je se mnou stále, po celé to stresové období. Dokonce i když se do štědrého dne stihnou všechny sníst, pár se jich dá vždycky přidělat. 

Dnešní recept jsou kuličky z riccoty obalené v kokosu, ovšem zrovna tak je můžete obalit i v mletých oříšcích nebo kakau.
Pokud máte food processor KitchenAid, prostě do něj všechny suroviny vložíte a máte hotovo za pár sekund.
Takže milé dámy, a pánové: NO STRESS!

 

a-blog-det-gulky


Ingredience:

250 g ricotty
100 g kokosek (nebo jiné sušenky)
50 g strouhaného kokosu
50 g nizozemského kakaa
100 g másla (pokojové teploty)
100 g hnědého cukru
1oo g kokosu na obalování



Postup:

Všechny ingredience si dejte do food processoru KitchenAid (máslo musí být změklé, a kokosky můžete nadrtit předem, ale nemusíte).

 

4

3
 

Food processor si zapněte na funkci "pulzování". Párkrát stisknete, dokud se směs nespojí, a pak už zapněte stupeň jedna nebo dva, a nechejte dobře promíchat.
 

2
 

Pokud budete dělat kuličky ručně, kokosky nejdříve rozdrťte na prášek, máslo utřete s cukrem a postupně přidejte všechny ingredience.
Vše společně důkladně ručně promíchejte, abyste získali hladké těsto - děti mohou samozřejmě také. :-)

 

a-blog-misa-a-comp
 

Těsto pak přeložte do mísy, přikryjte potravinovou fólií a dejte minimálně na hodinu do chladu, aby ztuhlo.
Poté pomocí lžíce nebo rukama tvarujte kuličky a obalujte je v kokosu.

 


 

a-blog-gulka-det


Krásný adventní čas plný pohody přeje Tina :-)
 

Příspěvek pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „tinajedoma“.
Bloggerku můžete sledoavt také na Instagramu: https://www.instagram.com/tinajedoma/


 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít