SEMIAČKOVÝ CHLIEB

Domácí pečivo
17 srpna 2018

Nie je to klasický kysnutý a nadýchaný chlieb. Nie je v ňom ani múka, je  vhodný aj pre bezlepkovú dietu, len ovesné vločky musia byť bezlepkové a tiež veganský.
Je jednoduchý na prípravu a nevyžaduje žiadne skúsenosti s pečením chleba.

 

a-chlieb-upečený-768x510


Suroviny

  • 150 gr slnečnicových semiačok
  • 110 gr ľanových semiačok
  • 70 gr dyňovýchsemiačok
  • 40 gr chia semiačok
  • 160 gr bezlepkových ovesných vločiek (ja som použila jemné)
  • 30 gr medu
  • 30 gr rastlinného oleja
  • 350 ml vlažnej vody
  • 1 a 1/2 lyžičky soli


Postup

Všetky semiačka, soľ a ovesné vločky zmiešajte vo väčšej mise. Pridajte olej a med, potom vlažnú vodu a dobre premiešajte.  Zmes bude lepkavá ale trocha sypká. To nevadí. Bude stáť práve preto aby sa semiačka a vločky vďaka vode dobre spojili a nakoniec upiekli. Chlebovú formu si vyložte papierom na pečenie, kotrý si pred tým navlhčite. Zmes dajte do formy, pomocou lyžice ju rovnomerne vtlačte do formy. Dajte do chladničky cez noc alebo aspoň na 6 hodín. Pred pečením si predhrejte rúru na 180°C. Pečte 30min vo forme. Potom chlieb preklopte na plech a pečte ďalších 30min.

 

a-chlieb-všetky-ingrd.-680x1024
 

Želám dobrú chuť.

Tina

 

Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu „Tinajedoma“.
Bloggerku můžete sledovat také na Instagramu: https://www.instagram.com/tinajedoma/

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít