ŠPALDOVO-ŽITNÉ BAGETKY
Přichází čas silvestrovských chuťovek a všelijakých dobrot. Já osobně nefandím klasické vece a bílému pečivu, proto peču každý rok bagetky ve zdravější verzi. Obsahují špaldovou, žitnou mouku a ovesné vločky. Na Silvestra k nim pak můžete přikusovat na co máte chuť nebo je namazat oblíbenou pomazánkou.
Suroviny (na 2 bagety):
- 270 g jemně mleté špaldové mouky
- žitné chlebové mouky100 g
- 50 g jemných ovesných vloček
- 300 ml vlažné vody
- 1/2 kostky droždí
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl (dle chuti)
- hrst slunečnicových semínek
Postup
Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid vsypejte obě mouky, přidejte vločky, vodu olej, sůl, slunečnicová semínka a droždí. Pomocí hnětacího háku vypracujte hladké a nelepivé těsto. Mísu s hotovým těstem pak přikryjte čistou utěrkou a nechejte kynout na teplém místě cca 40 minut.Vykynuté těsto rozdělte na dvě části a pomocí rukou vypracujte dvě podlouhlé bagetky. Potřete olivovým olejem, každou nařízněte nožem a nakonec je posypejte ovesnými vločkami. Bagetky pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 25-30 minut.
Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.