ŠPALDOVO-ŽITNÉ BAGETKY

Přichází čas silvestrovských chuťovek a všelijakých dobrot. Já osobně nefandím klasické vece a bílému pečivu, proto peču každý rok bagetky ve zdravější verzi. Obsahují špaldovou, žitnou mouku a ovesné vločky. Na Silvestra k nim pak můžete přikusovat na co máte chuť nebo je namazat oblíbenou pomazánkou.
 

img_97131


Ingredience (na 2 bagety):

270 g jemně mleté špaldové mouky
100 g žitné chlebové mouky 
50 g jemných ovesných vloček
300 ml vlažné vody
1/2 kostky droždí
3 lžíce olivového oleje
sůl (dle chuti)
hrst slunečnicových semínek




Postup:

Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid vsypejte obě mouky, přidejte vločky, vodu olej, sůl, slunečnicová semínka a droždí.

 

img_97041

 

Pomocí hnětacího háku vypracujte hladké a nelepivé těsto. Mísu s hotovým těstem pak  přikryjte čistou utěrkou a nechejte kynout na teplém místě cca 40 minut.
 

img_97061
 

Vykynuté těsto rozdělte na dvě části a pomocí rukou vypracujte dvě podlouhlé bagetky.
 

img_97081
 

Potřete olivovým olejem, každou nařízněte nožem a nakonec je posypejte ovesnými vločkami.
Bagetky pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 25-30 minut.


img_97241

 


Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít