ŠPALDOVO-ŽITNÉ BAGETKY

Domácí pečivo
20 ledna 2017

Přichází čas silvestrovských chuťovek a všelijakých dobrot. Já osobně nefandím klasické vece a bílému pečivu, proto peču každý rok bagetky ve zdravější verzi. Obsahují špaldovou, žitnou mouku a ovesné vločky. Na Silvestra k nim pak můžete přikusovat na co máte chuť nebo je namazat oblíbenou pomazánkou.
 

img_97131


Suroviny (na 2 bagety):

  • 270 g jemně mleté špaldové mouky
  •  žitné chlebové mouky100 g 
  • 50 g jemných ovesných vloček
  • 300 ml vlažné vody
  • 1/2 kostky droždí
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl (dle chuti)
  • hrst slunečnicových semínek



Postup

Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid vsypejte obě mouky, přidejte vločky, vodu olej, sůl, slunečnicová semínka a droždí. 
Pomocí hnětacího háku vypracujte hladké a nelepivé těsto. Mísu s hotovým těstem pak  přikryjte čistou utěrkou a nechejte kynout na teplém místě cca 40 minut.Vykynuté těsto rozdělte na dvě části a pomocí rukou vypracujte dvě podlouhlé bagetky. Potřete olivovým olejem, každou nařízněte nožem a nakonec je posypejte ovesnými vločkami. Bagetky pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 25-30 minut.

 

 

img_97081
 


Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít