ŠPALDOVÝ CHLEBÍČEK S ROZINKAMI A VLAŠSKÝMI OŘECHY

Moučníky a dezerty
12 dubna 2016

Odpolední kávička s domácím moučníkem, to je ta pravá idylka :-) ...ať už po náročném pracovním dni nebo jako odpočinková siesta o víkendu. A dnešní příspěvek se zrovna k takové odpolední "kávičkové siestě" vybízí - mám pro vás totiž recept na "Špaldový chlebíček" s vlašskými ořechy, rozinkami máčenými v třešňovém likéru a ozdobený bílou čokoládou.
 

IMG_9342
 

Suroviny

  • 4 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
  • špetka soli
  • 100 g krupicového cukru
  • 120 g změklého másla
  • 50 g hladké mouky
  • 100 g špaldové mouky
  • 6 g prášku do pečiva
  • 2 lžíce mletých vlašských ořechů2 lžíce rozinek namočených v třešňovém likéru
  • ½ tabulky bílé čokolády na dozdobení


Postup

Pomocí sekáčku KitchenAid si nasekejte ořechy na jemno.
 Do mísy kuchyňského robotu nalijte bílky, přidejte špetku soli a pomocí balónové metly vyšlehejte pevný sníh.V druhé míse pak ze žloutků, másla a cukru ušlehejte nadýchanou pěnu. Přidejte mouku s ořechy a práškem do pečiva a zpracujte pomocí plochého šlehače. Jakmile těsto získá jednolitou konzistenci, vmíchejte také rozinky. Na závěr pak jemně po částech zapracujte pevný sníh (ideálně ručně pomocí silikonové stěrky nebo vařečky). Hotové těsto vlijte do připravené KitchenAid pečící formy na chlebíček a vložte do trouby vyhřáté na teplotu 150 stupňů. Pečte 40-45 min. Po upečení nechejte vychladnout na mřížce a ozdobte rozpuštěnou bílou čokoládou.
 

 

IMG_9341


Dobrou chuť a příjemný odpolední odpočinek při kávičce přeji :-)



Recept pro Vás připravila Lucie Jahelková z výživového poradenství „FoodBodyLife“
Odborné poradenství v oblasti výživy, zdravého životního stylu, aktuálních životních etap. Programy celkové proměny Semináře, workshopy vaření/tvoření

 

 




Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít