STRAKATÁ BUBLANINA S OVOCEM
Rychlá a chutná bublanina, kterou zvládnou připravit i žáci ZŠ Hanspaulka.
Použijete ovoce, které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.

Ingredience:
5 vajec
150 g třtinového cukru
1 sáček vanilkového cukru
10 lžic vlažného mléka
10 lžic oleje
kůra z 1 citronu, na jemno nastrouhaná
200 g čirokové mouky
100 g pšeničné hladké mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 lžíce kakaa + 3 lžíce mléka
jahody, meruňky
plátky mandliček
Postup:
Bílky vyšleháme s cukrem do husté pěny, po asi 5 minutách přidáme žloutky a opět asi minutu šleháme.
Vmícháme olej, mléko, citronovou kůru. Následně postupně přidáváme obě mouky a smícháme hladké těsto.
1/4 těsta dáme stranou, vmícháme kakao a 3 lžíce mléka.
Těsto nalijeme do 30x 35 cm pekáče vyloženém pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme. Lžící polijeme kakaovým těstem.
Poklademe opraným a okapaným ovocem, nakonec posypeme mandličkami.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 20 až 30 minut, po 10 minutách troubu ztlumíme na 165°C.

Dobrou chuť!
Recept pro vás připravil Petr Klíma z blogu Greenwayfood, tvůrce originálních receptů zdravé výživy, zaměřené na kvalitní suroviny převážně z ekologicky šetrné produkce.
Sledovat ho můžete i na Instagramu nebo na Facebooku
150 g třtinového cukru
1 sáček vanilkového cukru
10 lžic vlažného mléka
10 lžic oleje
kůra z 1 citronu, na jemno nastrouhaná
200 g čirokové mouky
100 g pšeničné hladké mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 lžíce kakaa + 3 lžíce mléka
jahody, meruňky
plátky mandliček
Postup:
Bílky vyšleháme s cukrem do husté pěny, po asi 5 minutách přidáme žloutky a opět asi minutu šleháme.
Vmícháme olej, mléko, citronovou kůru. Následně postupně přidáváme obě mouky a smícháme hladké těsto.
1/4 těsta dáme stranou, vmícháme kakao a 3 lžíce mléka.
Těsto nalijeme do 30x 35 cm pekáče vyloženém pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme. Lžící polijeme kakaovým těstem.
Poklademe opraným a okapaným ovocem, nakonec posypeme mandličkami.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 20 až 30 minut, po 10 minutách troubu ztlumíme na 165°C.

Dobrou chuť!
Recept pro vás připravil Petr Klíma z blogu Greenwayfood, tvůrce originálních receptů zdravé výživy, zaměřené na kvalitní suroviny převážně z ekologicky šetrné produkce.
Sledovat ho můžete i na Instagramu nebo na Facebooku