STRAKATÁ BUBLANINA S OVOCEM

Rychlá a chutná bublanina, kterou zvládnou připravit i žáci ZŠ Hanspaulka.
Použijete ovoce, které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.
 
 
 


Ingredience:
 
5 vajec
150 g třtinového cukru
1 sáček vanilkového cukru
10 lžic vlažného mléka
10 lžic oleje
kůra z 1 citronu, na jemno nastrouhaná
200 g čirokové mouky
100 g pšeničné hladké mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
1 lžíce kakaa + 3 lžíce mléka
jahody, meruňky
plátky mandliček



Postup:

Bílky vyšleháme s cukrem do husté pěny, po asi 5 minutách přidáme žloutky a opět asi minutu šleháme.
Vmícháme olej, mléko, citronovou kůru. Následně postupně přidáváme obě mouky a smícháme hladké těsto.
1/4 těsta dáme stranou, vmícháme kakao a 3 lžíce mléka.

Těsto nalijeme do 30x 35 cm pekáče vyloženém pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme. Lžící polijeme kakaovým těstem.
 Poklademe opraným a okapaným ovocem, nakonec posypeme mandličkami.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 20 až 30 minut, po 10 minutách troubu ztlumíme na 165°C.





Dobrou chuť!



Recept pro vás připravil Petr Klíma z blogu Greenwayfood, tvůrce originálních receptů zdravé výživy, zaměřené na kvalitní suroviny převážně z ekologicky šetrné produkce. 

Sledovat ho můžete i na Instagramu nebo na Facebooku
 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít