TVAROHOVÝ SVAČINOVÝ CHLEBÍČEK

O tom, že jsem velký milovník výrobků KitchenAid, už asi víte. Momentálně teď se například nacházím na vlně úžasu z neobyčejně úžasných plechů a forem KitchenAid. :-)

O víkendu jsem měla pečící absťák a tak jsem si řekla, že když mám v lednici tvaroh z týdenní výzvy Kuchařky pro dceru, že ještě na závěr vymyslím něco dobrého (a budu mít vyřešenou svačinku na zítřek), a také jsem  chtěla konečně vyzkoušet novou chlebíčkovou formu KitchenAid.  A to tak, že ji opravdu prostě nevymažu a uvidíme. Přinejhorším to sníme lžičkou :-)

Recept jsem si tak trochu vymyslela. Vlastně je to upravený recept na bílkový chlebíček, kde jsem ubrala tuk a cukr. Chtěla jsem spotřebovat sušené ovoce, otevřené oříšky a čokoládu z Vánoc, takže to byl vlastně takový malý experiment. Nebudu vás napínat, dopadlo to skvěle a hlavně - forma na chlebíček nezklamala! :-)

Vyklopil se úplně krásně a na formě nezůstal ani kousek těsta, jen dole kapičky tuku. Průběh pečení i vyklápění jsem se snažila zdokumentovat.

Moje nadšení nezná mezí a opravdu tyto výrobky můžu s klidným svědomím doporučit všem! :-) 
 

SONY DSC


Ingredience: 

4 vajíčka (bílky a žloutky zvlášť ) 
150 g másla 
120 g moučkového cukru 
250 g tvarohu
200 g polohrubé mouky
prášek do pečiva 
100 g oříšků nakrájených na menší kousky (vlašské a mandle)
kousky čokolády (asi 4 malé čtverečky)
50 g rozinek namočených v rumu
50 g  sušeného ovoce (brusinky, fíky) 




Postup: 
 

Troubu si předehřejte na 170 stupňů. Máslo, žloutky a cukr vložte do mísy kuchyňského robotu KitchenAid a vyšlehejte stromečkovou metlou do světlé pěny. 
Přidejte tvaroh a pomalu vmíchejte. Poté postupně vmíchejte také ořechy, čokoládu a ovoce včetně rozinek. 
Nakonec po částech vmíchejte také mouku, kterou máte smíchanou s práškem do pečiva. Ve druhé míse si mezitím s pomocí balónové metly vyšlehejte tuhý sníh z bílků, a následně jej stěrkou jemně vmíchejte do připraveného těsta. 
Hotovou směs rozprostřete do nepřilnavé pečící formy na chlebíček KitchenAid. 
Pečte asi 45min. při teplotě 170 stupňů - míru propečení zkoušejte špejlí.

 

SONY DSC

 

Nechejte vychladnout na mřížce. Po vychladnutí nakrájejte a můžete servírovat :-)
 

SONY DSC

SONY DSC


Dobrou chuť! :-)


Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít