VALENTÝNSKÁ MÁSLOVÁ SRDÍČKA
Moučníky a dezerty
14 února 2024
Upečte si tyto krásně barevné máslové sušenky, které potěší kdykoliv a kohokoliv, navíc je zvládnou i děti.
Suroviny
- 250 g mouka hladká pšeničná
- 140 g máslo
- 70 g cukr
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce
- 2 lžíce vody
- 1 vejce na vyšlehání polevy
- 10 lžic moučkového cukru
- gelová potravinářská barva červená (Dr.Oetker)
- jedlé dekorace (Dr.Oetker)
- jedlé kouzelné květy (Sonnentor)
- několik sáčků na zdobené perníčků
Postup
Mouku vsypeme do mísy kuchyňského robota, přidáme změklé máslo, cukr a začneme míchat. S kuchyňským robotem KitchenAid nejprve plochým šlehačem, poté vyměníme za hnětací hák.
Přidáme vejce, vodu a dopracujeme v hladké těsto.Zabalíme do fólie a necháme nejméně půl hodiny odpočinout. Z těsta vyválíme 4 mm tenký plát a vykrajujeme libovolné sušenky. Pečeme na 180°C dozlatova asi 10 minut.

Rozbijeme vejce a oddělíme žloutek od bílku. Cukr přesejeme na jemném sítku, aby se nám neucpával sáček na zdobení sušenek. Bílek vyšleháme s cukrem do husté pěny, rozdělíme do tří misek, jednu necháme bílou, červeným barvivem postupným přidáváním vytvoříme růžovou a červenou barvu polevy. Nyní se můžete pustit do zdobení, lžičkou naneseme polevu po celém povrchu sušenky, následně zdobíme sáčkem a dekoracemi.

Dobrou chuť!
Recept pro vás připravil Petr Klíma z blogu Greenwayfood, tvůrce originálních receptů zdravé výživy, zaměřené na kvalitní suroviny převážně z ekologicky šetrné produkce.
Sledovat ho můžete i na Instagramu nebo na Facebooku