VALENTÝNSKÁ MÁSLOVÁ SRDÍČKA
Upečte si tyto krásně barevné máslové sušenky, které potěší kdykoliv a kohokoliv, navíc je zvládnou i děti.
Ingredience:
250 g mouka hladká pšeničná
140 g máslo
70 g cukr
1 vanilkový cukr
1 vejce
2 lžíce vody
Zdobení:
1 vejce na vyšlehání polevy
10 lžic moučkového cukru
gelová potravinářská barva červená (Dr.Oetker)
jedlé dekorace (Dr.Oetker)
jedlé kouzelné květy (Sonnentor)
několik sáčků na zdobené perníčků
Postup:
Mouku vsypeme do mísy kuchyňského robota, přidáme změklé máslo, cukr a začneme míchat. S kuchyňským robotem KitchenAid nejprve plochým šlehačem, poté vyměníme za hnětací hák.
Přidáme vejce, vodu a dopracujeme v hladké těsto.
Zabalíme do fólie a necháme nejméně půl hodiny odpočinout.
Z těsta vyválíme 4 mm tenký plát a vykrajujeme libovolné sušenky.
Pečeme na 180°C dozlatova asi 10 minut.
Rozbijeme vejce a oddělíme žloutek od bílku.
Cukr přesejeme na jemném sítku, aby se nám neucpával sáček na zdobení sušenek.
Bílek vyšleháme s cukrem do husté pěny, rozdělíme do tří misek, jednu necháme bílou, červeným barvivem postupným přidáváním vytvoříme růžovou a červenou barvu polevy.
Nyní se můžete pustit do zdobení, lžičkou naneseme polevu po celém povrchu sušenky, následně zdobíme sáčkem a dekoracemi.
Dobrou chuť!
Recept pro vás připravil Petr Klíma z blogu Greenwayfood, tvůrce originálních receptů zdravé výživy, zaměřené na kvalitní suroviny převážně z ekologicky šetrné produkce.
Sledovat ho můžete i na Instagramu nebo na Facebooku