VANILKOVÉ ROHLÍČKY

Je spousta receptů na vanilkové rohlíčky, které se tradují po generace. 
Ten můj je od mé prababičky a je zvláštní tím, že v něm není vejce. Jen máslo, cukr, mouka a vlašské ořechy.
Jsou voňavé, křehké a rozplývají se na  jazyku...

 

SONY DSC

 

Ingredience:

360 g hladké mouky
250 g másla
60 g moučkového cukru
100 g vlašských ořechů



Postup: 
 

Máslo nechejte povolit při pokojové teplotě a předem si nasekejte na jemno ořechy - já používám k tomuto účelu sekáček KitchenAid a je to opravdu za pár sekund :-)
 

 Do mísy kuchyňského robotu KitchenAid nasypejte obě mouky, cukr, povolené máslo a ořechy.
Stromečkovou metlou na nejnižší stupeň vytvořte drobenku, kterou pak dopracujte rukama.
Já jsem začala používat robot i na tyto vyloženě "ruční" těsta, nechám ho udělat drobenku a tu pak už jen jednoduše zpracuji.



Hotové těsto zabalte do potravinářské folie a nechejte odpočinout v lednici.
Druhý den zapněte troubu na 160 stupňů a nechejte těsto povolit při pokojové teplotě.
Z části těsta ručně zpracujte a následně vyválejte váleček, který nakrájejte na stejně velké, asi 8 g kousky.
Z těch pak tvořte rohlíčky, které postupně rozložte na plech s pečícím papírem. Postupujte po částech, až spotřebujete všechno těsto.



Pečte na 180 stupňů asi 12 min. a hlídejte, kdy rohlíčky začnou vonět a budou mít růžové konce.
Ještě teplé obalujte v moučkovém cukru, do kterého jste přidali vanilku (nebo vanilkový cukr)





Dobrou chuť! 


Recept pro Vás připravila Martina Mazalová z blogu „V kuchyni obyčejné ženy“.

 

 

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít