VÁNOČNÍ ZASNĚŽENÁ CHALOUPKA
Krásný den, ráda bych Vám napsala recept na vánoční zasněženou chaloupku tak trochu jinak.
Je to taková plněná střecha, která nadělá parádu, dětem radost a pustit se do ní můžete třeba hned. :-)

*
Ingredience:
Korpus:
4 vejce
120 g cukr moučka
50 ml rozpuštěného másla
50 ml mléka
180 g polohrubá mouka
půl prášku do pečiva
špetka soli
Na krém:
300 g kysané smetany
250 ml smetany ke šlehání33%
1 ks pudink bez vaření Dr. Oetker Olé kokosový
2 lžíce rumu
K naplnění:
2 velké banány
džem na vymazání
kokos na obsypání
1 celá skořice jako komínek k chaloupce
Postup:
Nejprve upečeme korpus ve formě na chlebíček. Moje má rozměr 30 x 8 cm. Formu si vyložím pečícím papírem.
*
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přimícháme máslo a mléko. Ručně vmícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.
Pečeme na 170°C asi 30 minut. Špejlí v průběhu pečení zkoušíme, zda je korpus upečený i uprostřed.
*
Připravíme si krém: Obě smetany, pudink a rum vyšleháme do hladka, krém je díky pudinku rychle hotový.
*
Upečený korpus rozkrojíme. Do spodní části korpusu si do středu propíchneme špejli. Ta nás bude brzdit při krájení trojúhelníku střechy.
Zleva i zprava prokrojíme na střed špejle trojúhelník (to bude naše stříška), vykrojíme a vyndáme bokem. Vnitřní části pomažeme džemem. Do středu natřeme trošku krému a vtlačíme banány, zamažeme zbylým krémem. Trošku krému si nechám stranou na konečné omazání chaloupky.
Postavíme střechu a chaloupku celou omažeme krémem, obsypeme kokosem a dáme vychladit. Před podáváním zastrčíme komínek - skořici a můžeme podávat.
Je opravdu výborná, lehká a k zimním dnům jako stvořená.
Výbornou chuť a krásný den S pozdravem Monika