VÁNOČNÍ ZASNĚŽENÁ CHALOUPKA

Krásný den, ráda bych Vám napsala recept na vánoční zasněženou chaloupku tak trochu jinak.
Je to taková plněná střecha, která nadělá parádu, dětem radost a pustit se do ní můžete třeba hned. :-)

 

Autorka receptu: Monika Hodanová https://www.facebook.com/vikulda
 
 

*

Ingredience:

Korpus:
4 vejce
120 g cukr moučka
50 ml rozpuštěného másla
50 ml mléka
180 g polohrubá mouka
půl prášku do pečiva
špetka soli

 

Na krém:
300 g kysané smetany
250 ml smetany ke šlehání33%
1 ks pudink bez vaření Dr. Oetker Olé kokosový
2 lžíce rumu

 

K naplnění:
2 velké banány
džem na vymazání
kokos na obsypání

1 celá skořice jako komínek k chaloupce



Postup:

Nejprve upečeme korpus ve formě na chlebíček. Moje má rozměr 30 x 8 cm. Formu si vyložím pečícím papírem.

*

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přimícháme máslo a mléko. Ručně vmícháme mouku, prášek do pečiva a sůl.
Pečeme na 170°C asi 30 minut. Špejlí v průběhu pečení zkoušíme, zda je korpus upečený i uprostřed.

*

Připravíme si krém: Obě smetany, pudink a rum vyšleháme do hladka, krém je díky pudinku rychle hotový.

*
Upečený korpus rozkrojíme. Do spodní části korpusu si do středu propíchneme špejli. Ta nás bude brzdit při krájení trojúhelníku střechy.
Zleva i zprava prokrojíme na střed špejle trojúhelník (to bude naše stříška), vykrojíme a vyndáme bokem. Vnitřní části pomažeme džemem. Do středu natřeme trošku krému a vtlačíme banány, zamažeme zbylým krémem. Trošku krému si nechám stranou na konečné omazání chaloupky.
Postavíme střechu a chaloupku celou omažeme krémem, obsypeme kokosem a dáme vychladit. Před podáváním zastrčíme komínek - skořici a můžeme podávat.

Je opravdu výborná, lehká a k zimním dnům jako stvořená.

Výbornou chuť a krásný den S pozdravem Monika

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní otevřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít