VÁNOČNÍ ZÁZVOROVÉ PERNÍČKY

Recepty
17 prosince 2020

Vánoce se nám blíží a při pečení perníčků si doma vytvoříme tu správnou vánoční atmosféru. Vyzkoušejte recept přímo od mistrů cukrářů z USA.

  

Ingredience:

Perník:

360 g polohrubé mouky
225 g másla
300 g třtinového cukru
1 vejce
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL strouhaného muškátového oříšku
1 ČL mletého hřebíčku
1 ČL mleté ​​skořice
1 ČL mletého zázvoru
1/2  ČL soli

 

Poleva:

225 g moučkového cukru
80 g bílků (asi ze 2 vajec)
1 lžička citronové šťávy

 

Postup:

Vyšleháme máslo s cukrem do pěny, přidáme vejce a sůl. Jakmile se ingredience spojí, přisypeme prosetou mouku, prášek do pečiva, koření a vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto položíme na potravinářskou fólii, přeložíme tak, aby bylo těsto zakryté a vyválíme jej přes ni válečkem na tloušťku cca 0,5 cm, zavineme do válečku a vložíme na 20 minut do ledničky. Z vyhlazeného těsta vykrájíme perníčky a pokládáme na plech vyložený pečicím papírem.

Pečeme 10-12 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Perníčky budou hotové, jakmile budou na povrchu suché, ale při tom zůstanou měkké na dotyk. Hotové perníčky nechejte chladnout na mřížce.

Mezi tím si připravíme polevu  - vyšleháme bílky do pěny. Poté přidáme citronovou šťávu a postupně přisypáváme  moučkový cukr, dokud nedosáhneme požadované konzistence.

Vychladlé perníčky ozdobíme dle své fantazie.

Dobrou chuť 🙂

   

 

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes 8:00 - 15:30
Showroom Zavřít