VÁNOČNÍ ZÁZVOROVÉ PERNÍČKY
Vánoce se nám blíží a při pečení perníčků si doma vytvoříme tu správnou vánoční atmosféru. Vyzkoušejte recept přímo od mistrů cukrářů z USA.
Ingredience:
Perník:
360 g polohrubé mouky
225 g másla
300 g třtinového cukru
1 vejce
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL strouhaného muškátového oříšku
1 ČL mletého hřebíčku
1 ČL mleté skořice
1 ČL mletého zázvoru
1/2 ČL soli
Poleva:
225 g moučkového cukru
80 g bílků (asi ze 2 vajec)
1 lžička citronové šťávy
Postup:
Vyšleháme máslo s cukrem do pěny, přidáme vejce a sůl. Jakmile se ingredience spojí, přisypeme prosetou mouku, prášek do pečiva, koření a vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto položíme na potravinářskou fólii, přeložíme tak, aby bylo těsto zakryté a vyválíme jej přes ni válečkem na tloušťku cca 0,5 cm, zavineme do válečku a vložíme na 20 minut do ledničky. Z vyhlazeného těsta vykrájíme perníčky a pokládáme na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme 10-12 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Perníčky budou hotové, jakmile budou na povrchu suché, ale při tom zůstanou měkké na dotyk. Hotové perníčky nechejte chladnout na mřížce.
Mezi tím si připravíme polevu - vyšleháme bílky do pěny. Poté přidáme citronovou šťávu a postupně přisypáváme moučkový cukr, dokud nedosáhneme požadované konzistence.
Vychladlé perníčky ozdobíme dle své fantazie.
Dobrou chuť 🙂