Zaručeně měkké perníčky od Marci
Recepty
Sezónní tipy a inspirace
kuchyňský robot
pečící formy a plechy
Sušenky a krekry
vánoční recepty
cukroví
28 listopadu 2018
Je před vánoci a hodně se nyní řeší pečení cukroví. V našich končinách je tradicí péct perníčky, perníkové chaloupky či ozdoby na stromeček. Kolegyně Klára došla s receptem na zaručeně měkké perníčky, který má od své kamarádky a podomácku jim říkají "Perníčky od Marci". První letošní várku již snědli, ale Klárka se s námi podělila alespoň o recept a fotografie nazdobených perníčků od svých ratolestí.🙂
1 kg hladké mouky
80 dkg žlutého cukru
¼ kg medu
7 celých vajec
2 malé lžičky sody1 vanilkový
cukr
perníkové koření
Postup:
Všechny suroviny vložíme do mísy kuchyňského robota KitchenAid s plochým šlehačem, případně vypracujeme těsto po vzoru našich babiček pěkně ručně tak, aby bylo pěkně hladké.
Hotové těsto vložíme do igelitu a necháme v lednici odležet alespoň do druhého dne. Můžeme ponechat i 2 - 3 dny, neboť koření a cukr tak bude mít možnost se krásně v těstě rozložit.
Uležené těsto rozválíme na tenký plát, vykrájíme tvary a dáme péct na 190 - 200°C.
Ještě teplé perníčky potřeme rozšlehaným žloutkem s kapkou mléka, aby byly krásně lesklé (nepotírat bílkem).
Pak již necháme děti perníčky dozdobit dle jejich fantazie, zatím co my po takovém výkonu odpočíváme. 👍
A aby perníčky vydržely alespoň na druhý den, tak rychle uschováme někam na bezpečné místo.🙂
Uležené těsto rozválíme na tenký plát, vykrájíme tvary a dáme péct na 190 - 200°C.
Ještě teplé perníčky potřeme rozšlehaným žloutkem s kapkou mléka, aby byly krásně lesklé (nepotírat bílkem).
Pak již necháme děti perníčky dozdobit dle jejich fantazie, zatím co my po takovém výkonu odpočíváme. 👍
A aby perníčky vydržely alespoň na druhý den, tak rychle uschováme někam na bezpečné místo.🙂