ZELENINOVÉ SEZAMOVÉ ŠPAGETY



V tomto jednoduchém receptu bych vám velice rád představil spiralizér KintchenAid, který jsem měl možnost otestovat. Používaní spiralizéru je v posledních letech velice zajímavý způsob přípravy klasických zeleninových jídel, díky kterému rozvinete naplno svou kulinářskou kreativitu a překvapíte okolí velice zajímavými tvary nejen v salátech. 

 
Ingredience
 
  • 1 menší bílá ředkev daikon
  • 1 větší mrkev
  • 2 lžíce oleje z praženého sezamu
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 stroužek česneku
  • šťáva z 1/2 limety
  • solný květ dle potřeby nebo mořská sůl
  • pražený sezam
  • jarní cibulka
 

Ředkev a mrkev zpracujeme na spiralizéru do tvaru hrubších špaget.



Vložíme do větší mísy, přidáme olej, cukr, utřený česnek, limetkovou šťávu, a dle vlastního uvážení osolíme, vše zlehka zamícháme.
Nakonec přidáme opražený sezam (pražím většinou dozlatova na suché pánvi nebo pod vrchním grilem trouby), na jemno nakrájenou jarní cibulku a máme hotovo.


Poznámka pro ty, kdo neznají pojem "solný květ":  Jedná se o sůl, která se formuje jako tenká kůra na povrchu mořské vody během procesu odpařování. Květ vyniká křupavostí a lehce nasládlou chutí, čímž zvýrazňuje přirozenou chuť pokrmů. Aby se jeho chuť a aroma mohla plně rozvinout, přidává se květ až do hotových pokrmů, nikoliv během vaření. 




Recept pro vás připravil Petr Klíma z blogu Greenwayfood, tvůrce originálních receptů zdravé výživy, zaměřené na kvalitní suroviny převážně z ekologicky šetrné produkce. Sledovat ho můžete i na Instagramu nebo na Facebooku.


 

 
Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít