ZELENINOVÉ SEZAMOVÉ ŠPAGETY

Ingredience:
1 menší bílá ředkev daikon
1 větší mrkev
2 lžíce oleje z praženého sezamu
1 lžička třtinového cukru
1 stroužek česneku
šťáva z 1/2 limety
solný květ dle potřeby nebo mořská sůl
pražený sezam
jarní cibulka
Postup:
. Ředkev a mrkev zpracujeme na spiralizéru do tvaru hrubších špaget.
Vložíme do větší mísy, přidáme olej, cukr, utřený česnek, limetkovou šťávu, a dle vlastního uvážení osolíme, vše zlehka zamícháme.
Nakonec přidáme opražený sezam (pražím většinou dozlatova na suché pánvi nebo pod vrchním grilem trouby), na jemno nakrájenou jarní cibulku a máme hotovo.
Poznámka pro ty, kdo neznají pojem "solný květ":
Jedná se o sůl, která se formuje jako tenká kůra na povrchu mořské vody během procesu odpařování. Květ vyniká křupavostí a lehce nasládlou chutí, čímž zvýrazňuje přirozenou chuť pokrmů. Aby se jeho chuť a aroma mohla plně rozvinout, přidává se květ až do hotových pokrmů, nikoliv během vaření.

Dobrou chuť!
Recept pro vás připravil Petr Klíma z blogu Greenwayfood, tvůrce originálních receptů zdravé výživy, zaměřené na kvalitní suroviny převážně z ekologicky šetrné produkce.
Sledovat ho můžete i na Instagramu nebo na Facebooku