ZELNÝ SALÁT S JABLKY A HROZNOVÝM VÍNEM
Recepty
Sezónní tipy a inspirace
Saláty a lehká jídla
bezlepkové pokrmy
food processor
Jablečné recepty
01 března 2017
Zima si žádá pořádný přísun vitamínů. Proto vsaďte na přírodu a dopřejte si vitamínovou bombu v podobě zeleninového salátu. Uvidíte, že se budete cítit skvěle a chřipka se Vám vyhne obloukem.
Ingredience:1 malá hlávka bílého zelí
2 jablka
120 g bílého řeckého jogurtu
3-4 řapíky celeru
hroznové víno (nejlépe červené)1 lžíce jablečného balzamikového octa
citronová šťáva
čerstvá petrželkasůl
Postup:
Zelí nastrouhejte pomocí food processoru KitchenAid na tenké nudličky a vsypejte jej do větší mísy.
Přidejte na kostičky nakrájená jablka (i se slupkou) a nadrobno nakrájený řapíkatý celer.
Do zelí vmíchejte také řecký jogurt, balzamikový ocet a citronovou šťávu.
Salát ochuťte solí a před podáváním posypejte nasekanou petrželkou a rozpůlenými kuličkami hroznového vína.
Dobrou chuť! :-)
Recept pro Vás vytvořila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.