ZMRZLINOVÝ DORT
Pro dorty mám vážně slabost, a kdo mě alespoň trochu zná, tak to o mě moc dobře ví :-)
Když už k nám zase dorazilo letní počasí, nedalo mi to, a zkusila jsem rovnou letní zmrzlinovou dortu. Díky jednoduchému korpusu mi navíc odpadlo pečení, takže byl celý proces o to snazší a rychlejší.
Je to nejlepší letní verze dortu, s kterým skutečně zaujmete a potěšíte. U korpusu jsem trochu váhala, zda-li bude pečený nebo nepečený. Jak jsem však uvedla výše, rozhodla jsem se pro nepečenou variantu ze sušenek. Především v Americe jsou velmi populární různorodé recepty s využitím sušenek Oreo, protože jsou to v této zemi nejoblíbenější sušenky. Přiznám se, že mě samotnou by asi jen tak nenapadlo po nich sáhnout, ale protože mi nápadně připomínají naše Disco sušenky, které jsem jako dítě milovala, rozhodla jsem se dát jim šanci právě při přípravě tohoto receptu.
Ingredience:Korpus:
3 balení Oreo sušenek
100 g máslaZmrzlina:
1 konzerva salka
370 ml smetany
370 ml řeckého jogurtu
Postup:
Tu pak rovnoměrně rozprostřete do dortové formy KitchenAid s nepřilnavým povrchem.
Dejte do lednice ztuhnout...
Zmrzlinu jsem připravila jogurtovou, protože tu mají manžel s dětmi nejraději. Pro její výrobu jsem použila kvalitní řecký jogurt z Marks a Spencer.
V míse kuchyňského robotu KitchenAid vyšlehejte smetanu v šlehačku. Hotovou směs pak nalijte do zmrzlinovače KitchenAid, který jste nechali předem vychladit v mrazáku (cca 15 hodin) a postupujte podle návodu.
V druhé míse smíchejte salko s jogurtem a opatrně vmíchejte také šlehačku.
Hotovou směs pak nalijte do zmrzlinovače KitchenAid, který jste nechali předem vychladit v mrazáku (cca 15 hodin) a postupujte podle návodu. Za 20 minut budete mít nadýchanou lahodnou zmrzlinu hotovou.
Zmrzlinu pak navrstvěte na ztuhlý korpus ve formě a následně opět vložte do mrazáku (alespoň na 3 hodiny, aby dort dostatečně ztuhl).
Na ozdobení jsem použila borůvkový jogurt, kterým jsem hotový dortík polila a následně nechala ještě chvíli ztuhnout v mrazáku.
Dobrou chuť :-)
S láskou Tina 🙂
Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu "tinajedoma".
Další recepty autorky s použitím přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=2