ZMRZLINOVÝ DORT

Pro dorty mám vážně slabost, a kdo mě alespoň trochu zná, tak to o mě moc dobře ví :-)

Když už k nám zase dorazilo letní počasí, nedalo mi to, a zkusila jsem rovnou letní zmrzlinovou dortu. Díky jednoduchému korpusu mi navíc odpadlo pečení, takže byl celý proces o to snazší a rychlejší.

Je to nejlepší letní verze dortu, s kterým skutečně zaujmete a potěšíte. U korpusu jsem trochu váhala, zda-li bude pečený nebo nepečený. Jak jsem však uvedla výše, rozhodla jsem se pro nepečenou variantu ze sušenek. Především v Americe jsou velmi populární různorodé recepty s využitím sušenek Oreo, protože jsou to v této zemi nejoblíbenější sušenky. Přiznám se, že mě samotnou by asi jen tak nenapadlo po nich sáhnout, ale protože mi nápadně připomínají naše Disco sušenky, které jsem jako dítě milovala, rozhodla jsem se dát jim šanci právě při přípravě tohoto receptu. 
 

aa blog na stole odkroj.


Ingredience:

 Korpus:

 3 balení Oreo sušenek
100 g másla

Zmrzlina:

1 konzerva salka
370 ml smetany
370 ml řeckého jogurtu

 


Postup: 

 
 Sušenky Oreo rozdrťte ve food processoru KitchenAid, přidejte změklé máslo a nechejte zpracovat do kašovité hmoty.
 
aa blog oreo
 
aa blog podrvéné oreo

Tu pak rovnoměrně rozprostřete do dortové formy KitchenAid s nepřilnavým povrchem.
 
aa blog oreo vo forme

Dejte do lednice ztuhnout...
 
aa blog zmrzlinovač

 Zmrzlinu jsem připravila jogurtovou, protože tu mají manžel s dětmi nejraději. Pro její výrobu jsem použila kvalitní řecký jogurt z Marks a Spencer.
 
 
 aa blog mixer jogurt
 

V míse kuchyňského robotu KitchenAid vyšlehejte smetanu v šlehačku. Hotovou směs pak nalijte do zmrzlinovače KitchenAid, který jste nechali předem vychladit v mrazáku (cca 15 hodin) a postupujte podle návodu.

 

aa blog šlahač. mix.


V druhé míse smíchejte salko s jogurtem a opatrně vmíchejte také šlehačku.

 
aa blog zmrzli. det. lep.


 

Hotovou směs pak nalijte do zmrzlinovače KitchenAid, který jste nechali předem vychladit v mrazáku (cca 15 hodin) a postupujte podle návodu. Za 20 minut budete mít nadýchanou lahodnou zmrzlinu hotovou.

 

aa blog zmrz.
 

Zmrzlinu pak navrstvěte na ztuhlý korpus ve formě a následně opět vložte do mrazáku (alespoň na 3 hodiny, aby dort dostatečně ztuhl).

 

aa blog hotová v mise
 

Na ozdobení jsem použila borůvkový jogurt, kterým jsem hotový dortík polila a následně nechala ještě chvíli ztuhnout v mrazáku.

 
aa blog pred ztuh.
 
aa blog det. na kor. lep.
 
aa blog jeden kusok z blokuaa blog na lopatke kusok
 
 

Dobrou chuť :-)
S láskou Tina 🙂


Recept pro Vás připravila Martina Schmidtová z blogu "tinajedoma".
Další recepty autorky s použitím přístrojů KitchenAid naleznete zde: http://blog.kitchenaid.cz/?author=2

  

 

Navštivte nás
Po 8:00 - 15:30
Út 8:00 - 15:30
St 8:00 - 15:30
Čt 8:00 - 15:30
8:00 - 15:30
So Zavřeno
Ne Zavřeno
Brněnská 444/37
682 01 Vyškov - Město
Prodejna je nyní uzavřena
Dnes Zavřeno
Showroom Zavřít